Omvalg af ungdomsuddannelse
Når du har indgået en uddannelsesaftale, kan du kun
Omvalg / Merit
Skal du i gang med en erhvervsuddannelse og har lavet andre ting efter folkeskolen, kan du måske blive fritaget for noget af undervisningen. Det kaldes merit.
Det er aldrig for sent at skifte kurs
Det er DIN rejse, og du bestemmer selv hvilken rute du tager. Nogle gange går man en omvej, nogle gange fortsætter man ud af samme sti, og andre gange starter man helt forfra. Går du også med overvejelser om at gå en helt ny vej? Bliv inspireret af andre, og følg dit hjerte og beskæftig dig med noget du elsker.
Kontakt vejlederne:
Kontakt den skole du søger optagelse på.
Eller din lokale Majoriaq.
www.iserasuaat.gl / Majoriaq
Du kan også kontakte eVejledning.
“Du skal huske, at tvivlen er en helt naturlig følelse i processen. Ofte ved man ikke, at det er den rigtige uddannelse før man er startet. Vi skal give os selv lov til at tvivle og undersøge en masse muligheder inden vi sætter os fast. Har du brug for vejledning i processen er vi klar til at snakke. eVejledning kan kontaktes løbende under hele din valgproces. Sætter man først ord på tvivlen hjælper det ofte til at give dig ro i maven.”
Merit
Merit betyder at få godskrevet noget fra én uddannelse til en anden. Det gælder både uddannelser til unge og uddannelser til voksne. Alle elever, der begynder på en erhvervsuddannelse, skal have deres kompetencer vurderet inden for de første to uger på skolen. Gennem en konkret vurdering af, hvad du kan, kan skolen beslutte, om du kan få merit.
Realkompetencevurdering
Man skal være minimum 30 år og til dem som ønsker en uddannelse i det fag de arbejder med. Man skal også have arbejdet minimum 3 år. Eleven skal sammen med arbejdspladsen/praktikstedet underskrive en lærlingekontrakt, og aflønnes af arbejdsstedet hele uddannelsens perioden. Eleverne modtager ikke børnetillæg under hele uddannelsesperioden.
Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 25 af 7. december 2000 om voksenuddannelser