Skip to main content

Sådan kan du hjælpe ved tvivl om uddannelse

Mange oplever det at skulle vælge en videregående uddannelse som svært, og ikke mindst som et meget afgørende valg. Det er også en stor beslutning, men som vejleder kan du være med til at afdramatisere valget lidt:

– Hvis man vælger forkert i første omgang, så er man blevet klogere i forhold til sit næste valg.
– I forhold til fremtiden, vil de fleste af os vil skifte retning 5-7 gange i løbet af vores arbejdsliv.
– Valget af den første uddannelse er vigtigt, men afspejler ikke nødvendigvis hvad man kommer til at arbejde med resten af sit arbejdsliv.

Usikker på at starte?
Hvis man allerede har fået tilbudt en studieplads, men er usikker på om vil starte, kan du som vejleder spørge ind til forskellige faktorer fx om det er den faglige interesse man er bekymret for, eller måske jobperspektiver. Måske en kontakt til vejlederen på den pågældende uddannelse kan være en hjælp, for at få mere viden om studiet og studiemiljøet, og hvad man ellers har overvejelser i forhold til.

Er jeg klar til at tage en videregående uddannelse?
Det kan også være den vejledningssøgende er i tvivl om, hvorvidt man overhovedet er klar til at starte på en videregående uddannelse. Måske kan det også have en betydning at man skal flytte hjemmefra eller til Danmark, og at det er den tvivl man kan have brug for at vende.

Tvivl om uddannelse i Danmark?
Hvis det er uddannelser i Danmark, kan evejledning i Danmark også være en mulighed at henvise den vejledningssøgende til.

https://www.ug.dk/evejledning

De grønlandske huse kan også hjælpe med at afklare mange også praktiske tvivlsspørgsmål i forhold til at starte uddannelse i Danmark.

https://grl-rep.dk/da/pas/huse

 

Du kan finde mere inspiration til samtalerne her:

https://www.ug.dk/videregaaendeuddannelse/omvalgafuddannelse/i-tvivl-om-dit-valg-af-videregaaende-uddannelse

I forhold til at få åbnet op for flere forskellige alternativer, kan følgende værktøjer måske inspirere:

https://www.ug.dk/inspiration/valgafvideregaaendeuddannelse

Fandt du ikke hvad du ledte efter?
Kontakt eVejledningen